Belföld

Teneriféről hozták haza a rendőrök a „kötözős” rablássorozat egyik gyanúsítottját

A Pest megyei rendőrök továbbra is dolgoznak a 2010. évben kezdődött, Pest megyében, valamint az ország több településén elkövetett, úgynevezett „kötözős” rablássorozat felderítésén – írja a police.hu. A válogatott bűncselekmények elkövetésére létrehozott bűnszervezet országszerte ténykedett, a rablások mellett a kábítószer-kereskedelemmel is foglalkoztak. Az elmúlt évek alatt a rablási nyomozók a banda több tagjához eljutottak már.

A most hazahozott, a banda meghatározó tagjaként számon tartott Sz. Tamás évek óta külföldön bujkált, végül Spanyolországban telepedett le. Miután a bűncselekmény-sorozat tetteseként azonosították, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, néhány hete tenerifei elfogását követően került a spanyol hatóságok kiadatási letartóztatásába. Az őt szállító repülőgép 2021. június 23-án este landolt a Ferihegyi Repülőtéren. Landolás után kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint az 51 éves férfi szervezte a 2015. március 13-ai leányfalui fegyveres rablást, illetve a 2016. augusztus 8-án Biatorbágyon elkövetett támadáskor rabolt értékek orgazdája volt. Ezen felül 2017-től kábítószerben is utazott, rendszeresen adta-vette az amfetamint. Sz. Tamás a gyanúsítások ellen nem tett panaszt, kihallgatásán együttműködő volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett férfivel szemben rablás, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik