Belföld

Összefüggés van a kikötözős rablássorozat és a Pilisszentivánon talált feldarabolt holttestek között

Police.hu
Police.hu

Több embert is elfogtak a Pest megyei rendőrök által koordinált összehangolt akció során a brutális, 2010-ben kezdődő és hét éven át tartó kötözős rablássorozat tagjai közül. A rablássorozat országszerte több települést érintett, a fővárosban, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, valamint Baranya megyében is hasonló módszerrel elkövetett bűnesetek kerültek górcső alá.

Az elemzői munka alapján gyűltek az egyes cselekmények azonosságai: a vizsgált bűncselekmények helyszínén 3-4 fős, rendkívül agresszív elkövetői csoport mozgott, bejutásukat a házba tapasztalt betörő segítette, megkötözött áldozataikat fegyverrel, késsel fenyegetve kényszerítették értékeik átadására, menekülés előtt pedig alkoholt és vegyszereket locsoltak szét, hogy elfedjék a nyomaikat.

Az egyik ilyen helyszín volt 2016. augusztus 8-án egy biatorbágyi ház, ahol négy csuklyás férfi éjszaka rátámadt otthonában egy házaspárra, megkötözték őket, a férjet pedig fegyverrel kényszerítették a trezorok kinyitására, majd a több tízmillió forintot érő, egyedi órákból, pénzből és ékszerekből álló zsákmánnyal elmenekültek.

A rendőrök négy évvel később jutottak el a csapat két tagjának azonosításáig. Egyikükről kiderítették, hogy máig tisztázatlan körülmények között 2016-ban meghalt Spanyolországban, társát, a 35 éves budapesti P. Zoltánt pedig Óbudán fogták el a TEK-esek.

A rablás nemrég azonosított harmadik tettesét másfél héttel ezelőtt fogták el. A biatorbágyi helyszínen „nyitóemberként” részt vevő, a házba való bejutást biztosító 48 éves H. Tamást már le is tartóztatták. A rablás negyedik elkövetőjének azonosítása folyamatban van, ám a zsákmány orgazdája már nem ismeretlen. A szintén november 25-én hajnalban elfogott, azóta letartóztatott 50 éves D. Zsolt gyanúsítható a rabolt órák és ékszerek megvásárlásával.

A „kötözős” rablássorozat másik helyszíne egy leányfalui ház volt, ahol öt és fél évvel ezelőtt három csuklyás férfi megkötözte az ott lakó házaspárt, majd fegyverrel az értékeik átadására kényszerítette. Nem sokkal később a megfélemlített áldozatok széfjéből pénzt és több tízmillió forint értékű ékszereket zsákmányolva elmenekültek.

A tetteseket még keresik, ám a nyomozók pár nappal ezelőtt bűnsegédként gyanúsították meg P. Dávidot, aki összeverbuválta a rablóbandát, s a zsákmányból is részesült. Szintén gyanúsított a tippadó, a jelenleg hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését töltő 48 éves V. László.

A napokban realizált elfogásokat követő kutatások alkalmával a rendőrök több millió forintot és különböző, az elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozható eszközöket is lefoglaltak.

Az évek óta, főként háttérben zajló, összehangolt, és az avatatlanok számára elfeledettnek tűnő ügyekben végzett láthatatlan munka az utóbbi hónapokban egyre másra hozta az eredményeket. A nyomozócsoport által összegyűjtött adatok alapján határozottan körvonalazódni látszik egy szervezőkből, végrehajtókból, orgazdákból álló bűnszervezet, amely éveken keresztül erőszakos bűncselekményeket hajtott végre országszerte. Rablás, emberölés, kábítószer-kereskedelem, orgazdaság szerepel jelenleg a bűnlajstromukon.

Kapcsolódó
Egy magyar és egy szlovák férfit gyanúsítanak a Pilisszentivánon talált feldarabolt holttestek ügyében
Egy budapesti luxuslakásban több lövéssel agyonlőttek egy szlovák férfit és egy nőt.

A „kötözős” rablássorozat egyik gyanúsítottjáról kiderült: a négy évvel ezelőtti szlovák pár megölésével is összefüggésbe hozható. Egy angyalföldi lakásban több lövéssel megölték őket, értékeiket elvitték, majd a feldarabolt holttesteket Pilisszentiván erdős részén elrejtették. Az ügy a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán van folyamatban.

A bűnszervezet tevékenységi körébe tartozó kábítószer-kereskedelem egyik szállítmányának megakasztásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tehetnek. Az M7 autópályán júliusban lekapcsolt kamionban több mint 50 kilogramm, bútorokba rejtett marihuánát foglaltak le.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya a bűnszervezet eddig azonosított tagjaiként keresi a képeken látható, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Jakab Zoltánt, és Molnár Marcell Sándort.

Police.hu

A „Törpe” gúnynevű, 47 éves Jakab Zoltán, valamint a 39 éves, „Tatla” gúnynevű Molnár Marcell Sándor ellen a rendőrség kezdeményezésére a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. Aki a két férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályát a 06-1-460-7105/28-854 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 telefonszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik