Belföld

Tagadja tettét, és felmentését kérte az Omega zenészeit megverő taxis

Még hét évvel ezelőtt történt az incidens, amikor egy taxis rátámadt az Omega két zenészére, a billentyűs Benkő Lászlóra és Debre­czeni Ferenc dobosra. Az ügy hatalmas vihart kavart, miután kiderült, hogy a két zenész kórházi kezelésre is szorult a bántalmazás miatt.

A bíróság a megismételt eljárásban egy év letöltendő szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a taxist. Az Omega alapítója, Benkő tavaly novemberben elhunyt, így nem élte meg, hogy jogerősen is lezáruljon a 2014 óta húzódó ügy.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a kétrendbeli súlyos testi sértés miatt felelősségre vont férfi tagadta a bűnösségét, azt állította, hogy nem nem bántotta a zenészeket és a felmentését kérte.

Kapcsolódó
Benkő Lászlót rémálmok gyötrik a taxis incidens óta
Az Omega billentyűse még most sem tudta feldolgozni, hogy a nyáron őt és zenésztársát helybenhagyta egy taxis.

Az erőszakos bűncselekmény miatt már korábban is megbüntetett taxis rendelésre az újbudai címre 2014-július 20-án hajnalban ahol a két zenész várakozott. Itt a taxis szóváltásba keveredett a szolgáltatást korábban megrendelő zenészekkel, akik kifogásolták, hogy túl későn érkezett, és közölték vele, hogy most már nem kívánják igénybe venni a szolgáltatást.

A taxisofőr ekkor kiszállt a járművéből és ököllel megütötte a két zenészt, amelytől azok törést nem eredményező sérüléseket szenvedtek. A további bántalmazást megakadályozni kívánó tanút ugyancsak ellökte a taxis.

A Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az elsőfokú ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik