Belföld

Rablást akadályozott meg a buszsofőr, hét évet kapott az elkövető

minaponline
minaponline

Hét év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte rablás kísérlete miatt a Miskolci Járásbíróság azt a 28 éves férfit, aki tavaly júniusban megpróbálta kitépni egy idős asszony kezéből a táskáját. A rablást egy arra haladó buszsofőr akadályozta meg.

Az elkövető a Fürdő utcai Szinva hídon sétált, amikor észrevette a járóbottal egyedül közlekedő asszonyt. A férfi a nőhöz lépett és a vállán lévő táska pántját megragadta, így próbálta meg értékeit elvenni tőle. Az asszony nem engedte el a táska szíját, ezért a támadója olyan erővel kezdte rángatni, hogy a nyugdíjas a járdáról az úttestre került, majd újra a járdára, de a táskáját nem engedte el.

A dulakodásra felfigyelt az éppen arra haladó autóbusz vezetője. Azonnal megállította a járművet, kiszállt és az idős nő segítségére sietett. Az eset során az asszony a kezén és az arcán sérült meg.

A járásbíróság hét év fegyházra ítélte a letartóztatásban lévő férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt. A bíróság ítélete nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik