Belföld

Letartóztattak egy pénzügyőrt kokainkereskedelem miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tíz helyen, ötven fővel hajtott végre összehangolt akciót a nyomozó főügyészség, amelyekben a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság, és a Bajai, valamint a Szekszárdi Rendőrkapitányság is közreműködött.

A gyanúsítás szerint egy pénzügyőr törzszászlós tavaly decembertől kábítószerrel, köztük kokainnal kereskedett, amelyet adagonként 25  ezer forintért értékesített. A 42 éves férfi január 31-ig egy fiatal nő lakásán tartotta a szert, majd azt egy 59 éves ismerőséhez vitte, aki részt vett a kábítószer terjesztésében is.

ugyeszseg.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a pénzügyőr lakásán tartott kutatás során több olyan bűnjel került elő, amelyek gyorstesztje marihuána, kokain, metadon vagy ketamin tartalomra utalt. A kutatás során nagy számban foglaltak le kábítószer-kereskedelemhez és -fogyasztáshoz szükséges holmikat.

Az ügyészség az elvégzett kutatásokat és lefoglalásokat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg az őrizetben lévő pénzügyőrt és a drogkereskedelemben részt vevő társát. Az ügyben eddig három személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A bíróság egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, s elrendelte a hivatásos állományú NAV-os és a kábítószer-kereskedelemben részt vevő férfi letartóztatását. A bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik