Belföld

Kirúgta a főnöke, bosszúból kegyetlenül kivégezte 214 galambját

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a monori nyomozók azt a 39 éves pilisi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy bosszúból megölte a volt főnöke 214 galambját, 36 galambnak pedig szárnyát és lábát törte.

Sokkoló látvány fogadta a 36 éves galambászt kedd reggel. Családi háza udvarán lévő galambházaiba lépve szembesült a szívszorító és megdöbbentő képpel, a  fehér zsákba dobált kedvenceivel.

Elmondása szerint ilyen kegyetlen pusztítást még ő sem látott, pedig 30 éve töretlenül galambokat nevel és gondoz: szárnya-, lába törött, kitekert nyakú jószágok. A madarakból 214 elpusztult, de az életben maradtaknak is csekély esélyük van a túlélésre a töréses sérüléseik miatt. Az állatok értéke mintegy 720 ezer forint.

police.hu

A Pest Megyei Rendőrfő-kapitányság tájékoztatása szerint a tulajdonos vázolta a tettesre vonatkozó elgondolását, mivel az egyik, közelmúltban elbocsátott alkalmazottjának az utóbbi hónapokban kedvenc szavajárásává vált, hogy „zsákba szedem és kitaposom a belüket”. A 39 éves V. Ottó másik kijelentése kirúgása után hangzott el: „Galambjaidat el fogom pusztítani, azok fejét le fogom szakítani, galambosba fogom őket agyonverni.”

A monori rendőrök rövid úton, kutatásról szóló határozattal kezükben kopogtattak a 39 éves férfi otthonának ajtaján. Az ingatlanon öt darab gabonás zsákot, valamint V. Ottó ruhadarabjait, lábbelijét lefoglalták. A férfi kihallgatásán a cselekmény elkövetését nem ismerte el, azonban vallomást nem tett.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 250 rendbeli állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett 39 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik