Belföld

Vádat emeltek egy borsodi férfi ellen, mert életveszélyesen megfenyegette a képviselőket

Vádat emelt az ügyészség azzal a borsodi férfival szemben, aki tavaly szeptemberben életveszélyesen megfenyegette a képviselő-testület tagjait egy borsodi kistelepülésen.

A vádirat szerint a férfi ötvenezer forint rendkívüli segélyt akart igényelni a település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő-testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni. Mivel a támogatás folyósítására nem került sor, néhány nap elteltével bement a községházára, ahol az alpolgármesterrel is közölte, hogy segélyre van szüksége.

Pénzt ezúttal sem kapott, ezért egy csavarhúzót vett elő, majd azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem kapja meg a segélyt, akkor a polgármester és a képviselő-testület tagjainak a torkát is keresztül fogja szúrni.

A férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárás. Ez akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A Miskolci Törvényszék fenntartotta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik