Belföld

Megerőszakoltak egy svéd lányt Budapesten, a vádlott szerint a nő is akarta az aktust

Getty Images
Getty Images

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 39 éves férfival szemben, aki 2019 őszén bemászott egy VII. kerületi lakás ablakán, majd megerőszakolt egy alvó, védekezésre képtelen svéd lányt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott tagadta a szexuális erőszakot, és azt állította, hogy a sértett hívta be a lakásba, és közös beleegyezéssel történt az aktus.

A svéd lány a két barátnőjével érkezett Budapestre, és a VII. kerületben vettek ki egy lakást. Úgy tudjuk, hogy ugyanebben a Wesselényi utcai házban bérelt lakást a későbbi támadója is, aki kifigyelte a bulizni érkező lányokat.

A lányok elmentek szórakozni október 29-én, de a sértett korábban tért vissza a bérleménybe, mint a barátnői. A férfi a hajnali órákban bemászott a lakás résnyire nyitva hagyott ablakán. A lakásban lévő lány az ittas állapotából adódóan ekkor már mélyen aludt.

A férfi lehúzta az alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő lány ruháját és közösülni kezdett vele. A lány közben felébredt, ekkor a férfi a hátára fordította a nőt és megpróbálta folytatni a szexuális cselekményt, az ekkor már teljesen magához tért nő azonban védekezni kezdett, s a lábával eltolta a férfit, aki ekkor felhagyott a cselekményével és az ablakon keresztül elhagyta a lakást.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönt kért a szexuális erőszakkal vádolt letartóztatásban lévő férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik