Belföld

Jön az év eddigi legmelegebb napja, a péntek már viharokat hozhat

Várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség, péntektől mérséklődik a meleg az idei első hőhullámban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat alapján az MTI. Molnár Anna meteorológus videóban elmondta: szerda éjszaka sem várható jelentős felfrissülés, 17-23 fok lesz. Felhős lesz az ég, északnyugaton akár záporok, zivatarok is lehetnek, erős, viharos széllel.

Csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, 33-39 fok várható. Sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhővel. Az Északi-középhegység tágabb térségében, illetve kis eséllyel a középső területeken viszont akár erős, viharos széllel kísért zápor, zivatar is kialakulhat.

Pénteken északnyugat felől éri el hazánkat az átmeneti felfrissülést hozó hidegfront – írja az Időkép. A szél már napközben feltámad, ekkor azonban még csak kevés zápor, zivatar lehet a déli és keleti megyékben. Hozzátették, hogy a hevesebb viharok várhatóan péntek este érkeznek nyugat felől, és szombat hajnalig robognak át az országon keleti irányba. Jégeső, viharos szél és felhőszakadás is előfordulhat, sőt egy-egy szupercella kialakulása sem kizárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik