Belföld

Folytatódik az MSZP-s belháború: a párt reagált Molnár Gyula vádjaira

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az MSZP szerint a korábbi pártelnök a DK nélkül is nyerhetett volna a körzetében.

Hétfőn megírtuk, hogy az MSZP által felfüggesztett Molnár Gyula szerint a pártja a tudta nélkül írt alá egy megállapodást, aminek értelmében a szocialisták átadták őt a Demokratikus Koalíciónak.

Akart a fene DK-s lenni

– mondta Molnár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, egyúttal jelezve, hogy Tóth Bertalan, az MSZP elnöke nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy ő maga akart átmenni a DK-ba.

Az egykori pártelnök szavaira az ATV Híradójában reagált a szocialista párt, ahol elmondták, az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltje Budapest 18. számú választókerületben Molnár volt, a DK-val kötött megállapodás azonban nem kötelezte őt, hogy egyúttal be is üljön a DK frakciójába.

Molnár Gyulának az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként a DK támogatása nélkül is nyerési esélye lett volna. Molnár Gyula így ezt a megmérettetést nem vállalta, személyes döntést hozott, a DK-frakciót választotta. Döntését tudomásul vettük.

A politikus ellen etikai vizsgálat indul, ennek ellenére el tudja képzelni, hogy a párt tagja maradjon, miközben beül a DK frakciójába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik