Belföld

Molnár Gyula: Akart a fene DK-s lenni

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Akart a fene DK-s lenni – így értékelte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Gyula az elmúlt hetek fejleményeit. A volt MSZP-elnök párttagságát nemrég felfüggesztette pártja vezetése. A hivatkozási alap az volt, hogy Molnár jelezte, ha ismét nyeri jövőre XI. kerületi központú választókörzetét, a DK frakciójába ül be 2022-ben.

Az alapállás hibás, ez nem az én kérésem volt

– mondta Molnár, aki szerint nem igaz, amit az MSZP elnöke Tóth Bertalan állít, vagyis hogy ő szeretett volna átmenni a DK-ba. Megjegyezte, hogy Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak.

A megállapodás szerinte annak ellentételezése volt, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen, ezért cserébe őt adták át a DK-nak. Arról meg végképp nem volt szó, hogy ezért felfüggesztik a tagságát az MSZP-ben – tette hozzá az Egyenes Beszédnek adott interjújában. Molnár Gyula beszélt arról is, hogy nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben.

Molnár Gyulát felfüggesztették, és majd az etikai vizsgálat dönt a sorsáról, de azt el tudja képzelni, hogy marad az MSZP-ben, viszont a DK frakciójába ül be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik