Belföld koronavírus

Július 1-jétől újabb enyhítések jöhetnek, de néhány könnyítés már most életbe lép

A köznevelési intézmények például egész nyárra szervezhetnek táborokat.

Nem csak az esetleges nyelvvizsga-amnesztiáról volt szó kedd délelőtt a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésének sajtótájékoztatóján, de egyéb döntéseket is bejelentett Novák Katalin tárca nélküli miniszter, az operatív törzs vezetője – írja az Infostart.

  • A köznevelési intézményekben július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet – ezt a lehetőséget naponta 15 – 17 ezren veszik igénybe.
  • Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, az augusztus 23-i időszakra vonatkozó tiltást megszüntették.
  • Feloldották azt az általános korlátozást, hogy a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmény épületébe, ugyanakkor az intézmények egyedileg szabályozhatják a beléptetést.
  • A lakodalmak szabadon szervezhetők a köznevelési intézményekben, és ugyanazok a szabályok érvényesek, mint általában az esküvőkre.

Novák elmondta: „Javaslatot teszünk a kormánynak, hogy csak azokat az intézkedéseket tartsuk fenn, amely a védekezéshez feltétlenül szükséges, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudjuk biztosítani maximális biztonság mellett.” A maszkhasználat például olyan téma, amelyet vizsgálnak, és a további könnyítésekkel kapcsolatos javaslatokról a kormány szerdai ülésén tárgyalnak, és akár már a közeljövőben dönthetnek, hogy július 1-jétől újabb könnyítéseket vezessenek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik