Belföld koronavírus

Nyelvvizsga-amnesztiát javasol Novák Katalin

Novák Katalin azt fogja javasolni a kormánynak, hogy idén is legyen érvényes a nyelvvizsga amnesztia a most diplomát szerzők számára – számolt be az ATV honlapja a családügyi miniszter keddi sajtótájékoztatója alapján.

Schanda Tamás, az Információs és Technológiai Minisztérium ugyanezen a sajtótájékoztatón mondta el, hogy Rácz Zsófia helyettes államtitkárral egyeztettek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Fidelitas képviselőivel. Ez utóbbiak vetették fel azt a lehetőséget, hogy akik 2021. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, könnyítésben részesüljenek, és idén is átvehessék a diplomájukat a nyelvvizsga meglététől függetlenül. A HÖOK korábban azt is mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt akár 25 ezer diploma is bent ragadhat.

A javaslatot Schanda Novák Katalinnak továbbította, aki egyben a közösségi élet újrainditásáért felelős operatív törzs vezetője is, így az ötletet ezen minőségében terjeszti majd elő a következő kormányülésen.

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.