Belföld

Egy év után szabad lehet a csongrádi nő, akinek megfulladt az öt hónapos kislánya a drogtól

Egy év után akár szabad is lehet az a gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt csongrádi nő, akinek a hanyagsága belejátszott abba, hogy kábítószer-mérgezés és fulladás következtében meghalt az öt hónapos gyermeke.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben a Szegedi Törvényszék korábbi ítéletét, amelyben két év fogházra ítélték a nőt azzal, hogy a büntetés fele részének letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A fiatal nő már tizenéves kora óta fogyaszt kábítószert. Ezt a harmadik terhessége idején felfüggesztette, de a gyermek két hónapos korát követően ismét rendszeresen használt drogot.

A nő és a szintén drogfogyasztó párja 2018. január 18-án, délután egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg a kisbabával együtt, ahová amfetamint is vittek magukkal. Figyelmetlenségből azonban olyan helyen hagyták a drogot, hogy az az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került.

Ezt követően a gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra, így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette.

A nő már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott. Az elsőfokú ítélet ellen a nő és a védője a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a büntetett előéletű nővel szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik