Belföld

Letöltendő börtönbüntetést kapott a fideszes képviselő egykori titkára, aki pedofil képekkel bukott le

2 év 6 hónap szabadságvesztésre, illetve a gyerekektől való foglalkozástól örökös, a közügyektől három éves eltiltásra ítélte a bíróság Sz. Balázst, Simon Róbert fideszes képviselő egykori titkárát – írja az ugytudjuk.hu. A hitoktatóként végzett férfi a város kulturális bizottságában is dolgozott egészen addig, amíg le nem bukott azzal, hogy rejtett kamerával kukkolt gyerekeket a győri Aranyparton. Sz. Balázsnál később később pedofil felvételeket is találtak.

Sz. Balázs büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetlen előéletet, a nyomozás során való együttműködést, a megbánást, a vádlott személyiségzavarát. Súlyosbító körülmény a cselekmény rendszeres, nem egyszer előforduló, egy éven át tartó jellege, és az általa keltett felháborodás.

A Győri Járásbíróság augusztusban rendelte el a 38 éves férfi letartóztatását. A férfit Kovács Albert hegymászó szúrta ki a győri Aranyparton, amikor a falmászóteremből strandolni vitte a táborozó gyerekeket. A  házkutatás során több olyan felvételt foglaltak le, amelyeket a férfi készített. Összesen 63 db saját készítésű, az öltöző kabinokban készült felvételt, valamint 91 db egyéb gyermekpornográf tartalmú felvételt találtak a nyomozás során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik