Belföld

Sapkájába rejtett kamerával vette fel az öltözködő kislányokat egy férfi a győri strandon

A Győri Járásbíróság elrendelte annak a 38 éves férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri strandon a sapkájába szerelt kamerával öltözködő gyerekeket figyelt meg. A bíróság a gyermekpornográfia miatti megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A gyanúsítottat Kovács Albert hegymászó szúrta ki a győri Aranyparton, amikor a falmászóteremből strandolni vitte a táborozó gyerekeket.

„Furcsa volt, hogy odaállt a kabinok mögé, valamit szorongatott a kezében, amit aztán letett a földre, a kabin alá. Miután a lányok bementek, még egyszer lehajolt és megigazította azt a valamit. Életszerűtlen volt ez a mozdulatsor. Figyelni kezdtem” – mondta a Kisalföldnek a táborvezető, aki később a rendőrséggel fenyegetve rávette a férfit, hogy mutassa meg neki a baseballsapkáját, akkor látta, hogy egy kamera van belerejtve. Bár a férfi azt állította, hogy csak biciklizéshez használja, Kovács kihívta a rendőröket. A gyanúsított egy ideig még tagadott, majd amikor rákérdeztek, hogy vannak-e kameráján kislányokról készült felvételek, megtört.

A helyszínen a rendőröknek többen azt mondták, hogy az elkövető már évek óta erre a strandra jár, a viselkedése korábban is gyanús volt, ugyanis sosem fürdött.

A hétvégi házkutatásban lefoglaltak egy laptopot, memóriakártyákat, adathordozókat, valamint több száz felvételt, melyeket a férfi készített. A rendőrség vizsgálja, hogy ezeket mással is megosztotta-e, illetve kereskedett-e velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik