Belföld

Videó: Úgy leütöttek egy férfit a Mexikóin, hogy elvesztette az eszméletét

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a hajléktalan férfival szemben, aki olyan erővel ütött meg egy másik férfit Budapesten, a Mexikói úti végállomáson, hogy az elesett, a feje pedig nagy erővel az aszfalthoz csapódott és azonnal elvesztette az eszméletét.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott ténybelileg elismerte, hogy megütötte a férfit, de azt állította, hogy ő szépen kérte a cigarettát, és ő csak védekezett.

A 29 éves férfi tavaly április hetedikén odalépett a buszpályaudvaron lévő férfihoz és annak társaságához, és pénzt, valamint cigarettát kért tőlük. A sértett társasága nem tett eleget a kérésének, hanem megkérték, hogy távozzon.

A fiatal férfi pár perc múlva visszatért, és ekkor már egyre tolakodóbban, indulatosabban kérte a későbbi áldozatát, hogy adjon neki cigarettát. Tolakodó magatartása miatt szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a sértett kis erővel meglökte a kéregetőt. Erre a 29 éves férfi a vád szerint ököllel fejen ütötte a férfit, aki az ütés erejétől elvesztette egyensúlyát, hanyatt esett, a feje pedig nagy erővel az aszfalthoz csapódott és azonnal eszméletét vesztette.

A férfi megpróbált elmenekülni és leszaladni a lépcsőn, azonban őt a sértett társaságában tartózkodók visszatartották a rendőrök kiérkezéséig, és mentőt hívtak társukhoz. A sérült által elszenvedett fejsérülés életveszélyes volt.

A főügyészség letöltendőt kért az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik