Belföld

Elítélték a gyerekes barátnőjét intim képekkel zsaroló nőt

Felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a nőt és férfit, akik csaknem 1 millió 400 ezer forintot csaltak ki a női elkövető barátnőjétől.

A nő férfi néven létrehozott egy kamuprofilt az egyik közösségi oldalon. Ezen keresztül felvette a kapcsolatot a saját barátnőjével, akinek azt mondta, hogy a férfi az egyik ismerősének a testvére. Ezt követően azt a látszatot keltette, hogy a hamis profilú férfi érdeklődik a nő iránt, üzeneteket küldött neki, majd aktfelvételeket kért tőle.

Az asszony a női vádlott segítségével elkészítette a fotókat. A nehéz anyagi körülmények között élő, több gyermeket nevelő női elkövető a hamis profilt felhasználva 2018 márciusától különböző összegeket kezdett követelni a barátnőjétől. Megfenyegette, hogy ha nem fizet elrabolja, megöli a férjét és a fiát, továbbá nyilvánosságra hozza a képeket. 

A pénzt minden esetben az őt zsaroló nőnek vagy a társának kellett átadnia. A nő, hogy a követelést teljesítse, pénzt kért kölcsön, a családi pótlékhoz nyúlt, szociális tűzifát, tabletet, kandallót adott át a zsarolóknak. A megzsarolt nő a férjének azt mondta, hogy a fotók akkor készültek róla, amikor még Svájcban dolgozott prostituáltként. Miután egyre több követelés érkezett, a férj rávette a feleségét, hogy tegyen feljelentést.

A Nagykanizsai Járásbíróság bűnösnek mondtak ki az elkövetőket folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntettében. A női vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A férfi vádlott szintén 2 év börtönbüntetést kapott, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik