Belföld

Panaszt tett a gyanúsítás ellen a gyöngyösi polgármesteri hivatalban lelövéssel fenyegetőző férfi

Letartóztatást indítványozott a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki tegnap délben konyhakéssel és egy gázfegyverrel fenyegetőzött a korábbi munkahelyén, a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban.

Konkoly-Thege László, a Heves megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi nem tett vallomást a kihallgatása során és panaszt tett a gyanúsítás, valamint az őrizetbe vétele ellen is.

V. Tamás a titkárságon azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni a polgármestert és a járási hivatal vezetőjét is, azután pedig magával is végez. A gyanúsított a történtek miatt vele szemben intézkedő hivatalos személyre röviddel később ráfogta a riasztópisztolyt, miközben őt is lelövéssel fenyegette. A kiskorú gyermekét egyedül nevelő férfi az incidens során arra utaló kijelentéseket tett, hogy nem kapott meg valamilyen segélyt.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomozás indult, ami jelenleg ügyészi irányítás mellett vizsgálati szakban van. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Erről pénteken döntenek.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik