Belföld

Kötéllétrán ereszkedett le a templomba betörő férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség  egy 45 éves és egy 58 éves budapesti férfi ellen, akik tavaly augusztusban betörtek az alsópetényi templomba, és kelyheket loptak

Az idősebb férfi Budapesten rábeszélte társát, hogy törjenek be az Alsópetényi templomba, ő biztosítja a betöréshez szükséges eszközöket, míg vékonyabb testalkatú társa a templom ablakán jut be oda, a zsákmányon pedig fele-fele arányban osztoznak.

Még aznap este gépkocsiba ültek és az alsópetényi templomhoz hajtottak. Megvárták, hogy a környék elcsendesedjen, s este kilenc óra után akcióba léptek. A fiatalabb férfi felmászott a kápolna előtetejére, betörte az ablakát, majd egy kötéllétra segítségével leereszkedett a templomba, majd magához vett két réz ostyatartó kelyhet, valamint egy ezüstszínű kelyhet, miközben társa kint őrködött.

ugyeszseg.hu

A lopás közben azonban megszólalt a riasztó, így a tolvajoknak menekülniük kellett. A nagy sietségben az egyik kehely tetejét a templom előtt el is veszítették. A kelyhek értéke 158 ezer forint volt, az elkövetők a betöréssel 12 ezer 900 forint rongálási kárt okoztak a templomnak.

Az ügyészség letöltendőt kért a két büntetett előéletű férfira azzal, hogy a 800 ezres bűnügyi költséget, és a templom kárát is fizessék meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik