Belföld

Három hónappal meghosszabbították a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjainak letartóztatását

police.hu
police.hu

Továbbra is börtönben marad az a három minősített emberöléssel gyanúsított férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2009-ben megölték Katzenbach Imrét, majd elásták.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság a főügyészség indítványa alapján szeptember 13-ig meghosszabbította mind a három gyanúsított letartóztatását, egyben elutasította a védők indítványát, amely a letartóztatások megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedések elrendelésére irányult. A végzés nem végleges.

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta a jelenleg is börtönben lévő 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított L. István, és Sz. Lajos, valamint az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel meggyanúsított felbujtó, H. László is tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik