Belföld

Orbán a Karmelitában fogadta a volt osztrák kancellárt

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fishcer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fishcer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban a gazdasági újraindításról és az európai politikai változásokról tárgyalt Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárral, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, a járvány utáni újraindításról folytattak eszmecserét; Orbán Viktor tájékoztatta osztrák néppárti vendégét a sikeres magyar járványügyi védekezés tapasztalatairól, az oltási terv végrehajtásáról.

Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel az Európai Unióban végbemenő politikai változásokról, Közép-Európa szerepének felértékelődéséről és az európai pártviszonyok alakulásáról is egyeztettek. Felidézték Schüssel kancellár 2000 áprilisi magyarországi látogatását.

Orbán Viktor miniszterelnök volt az első, aki nyilvánosan és határozottan kiállt az akkor uniós szankciókkal sújtott osztrák kormány és az osztrák kancellár mellett

– emlékeztetett Havasi Bertalan.

Hozzátette: Wolfgang Schüssel szerda délután beszédet mond Helmut Kohl halálának 4. évfordulóján Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotában, emlékezésképpen a német egység kancellárjára, Európa díszpolgárára, valamint Kohl szellemi örökségére, a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának rendezvényén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik