Belföld

Megfújta a szondát, majd elhajtott az abonyi ámokfutó

Addig szórakozott a hatóságokkal egy abonyi férfi, hogy megunták és bevágták a rács mögé. A 41 éves férfi ellen azért indult újabb nyomozás, mert eltiltás hatálya alatt vezetett és ivott is, mielőtt a volán mögé ült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint B. Lászlót február 18-tól tiltották el legutoljára minden közúti jármű vezetésétől jogerősen 12 hónapra. A férfit azonban szemmel láthatóan teljesen hidegen hagyták a rendőri és bírói intézkedések.

Az abonyi rendőrök négy nappal ezelőtt intették le a településen közlekedő férfi, akivel alkoholszondát is fújattak. Az eredmény pozitív lett, amivel az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés bűntette is betársult. Másnap kora délután ismét lemeszelték, a szonda újfent pozitív lett és az eltiltás sem járt még le, sőt a rendőri intézkedés végét meg sem várva, gázt adott a fújás után és egyszerűen elhajtott a helyszínről.

Nem jutott messzire, mert ismét megállították, majd előállítását követően őrizetbe vették. B. László a kihallgatásán elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, érdemi vallomást azonban nem tett.

Tekintettel arra, hogy a rendőrség álláspontja szerint B. László veszélyt jelent a közúti közlekedésben résztvevőkre, vezetői engedéllyel nem rendelkezik és az eddigi intézkedések kellő visszatartó erőt számára nem jelentettek, kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság azóta már el is rendelt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást az ámokfutóval szemben.

Fontos tudnivaló, hogy a Büntető Törvénykönyv május 14-én hatályba lépő módosítása óta a férfi cselekménye bűncselekménynek minősül. A Pest megyei egyenruhások az azóta eltelt egy hónapban már 93 alkalommal intézkedtek olyan sofőrrel szemben, akit korábban jogerősen eltiltottak a vezetéstől.  Akadt olyan hét, amikor 35 ember ellen indult büntetőeljárás ezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik