Belföld

Húsz év fegyházat kapott az exét többször is fejbe szúró újbudai késelő

Húsz év fegyházra ítélte a bíróság azt a 40 éves férfit, aki tavaly január elején többször is fejbe és nyakon szúrta a volt barátnőjét az újbudai otthonában. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

M. András Miklós este háromnegyed nyolc körül ment el a volt barátnője Menyecske utcai lakásához. A nő beengedte a férfit a lakásba, de ezt követően összevesztek. M. András ütni-verni kezdte a nőt, de a lakásban dolgozó lakatos a nő védelmére kelt.

A támadónak azonban ennek ellenére is sikerült többször fejbe, egyszer pedig  nyakon és vesén szúrnia a volt barátnőjét, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A bűncselekmény után magával is végezni akaró férfit a Fővárosi Főügyészség szomszédságában lévő egyik Akadémia utcai lakásban fogták el fél órával a bűncselekmény elkövetése után. A férfi a rendőrségi kihallgatása során azzal védekezett, hogy nem akarta bántani a volt barátnőjét csak elvesztette a fejét

M. András Miklós már nem először rendezte az éppen aktuális párjával késsel a vitát. 2012 nyarán ugyancsak késsel támadt egy 18 éves monori lányra a féltékenysége miatt. A fiatal lány ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett. A közveszélyes férfit 10 év börtönre ítélték az akkori tettéért, a Menyecske utcai támadást feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el.

A bíróság húsz év fegyházra ítélte a férfit. Az elkövetőnek a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságát is megszüntették. A főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik