Belföld

Fogadásból elkötöttek egy ladikot a tinik, majd átkeltek vele a Dunán

Lehotka László / MTI
Lehotka László / MTI

Elfogták az acsai rendőrök azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csónak 81 éves tulajdonosa tett feljelentést pár nappal ezelőtt, hogy ismeretlenek ellopták a Duna partján a vízben kikötött és leláncolt, fából készült halászladikját.

Az acsai rendőrök egy órán belül azonosították a lopással összefüggésbe hozható, 19 éves, budapesti K. Domonkost, valamint két tinédzser társát.

K. Domonkos a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy fogadásból lopták el kamasz társaival a fa ladikot. A fogadás előzménye az volt, hogy társai biztatták, „nem mersz elkötni egy csónakot”, a feladat pedig az, hogy a Duna túloldalára kell átvinni, bár a folyó sodrása megnehezítette a dolgot.

Kiválasztották, majd elkötötték, átkeltek vele a Dunán, végül pedig egy bokor mögé rejtették. Azt tervezték, később visszacsempészik a tulajnak, erre azonban már nem nyílt módjuk, miután mindhárom fiatal rendőri kísérettel érkezett a váci kkapitányságra. A csónakot a rendőrök megtalálták és visszaadták idős tulajdonosának.

A Váci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást a három kamasszal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik