Belföld

Két napon belül két szlovák embert is megölt az esztergomi gyilkos

police.hu
police.hu

Két napon belül két emberrel is végzett az a 24 éves férfi, aki májusban megölt egy 68 éves szlovák asszonyt Esztergomban, majd az áldozat testét belegurította egy vízelvezető árokba. Kiderült, hogy a fiatal férfi egy nappal korábban Szlovákiában agyonverte a főbérlőjét is, majd a férfi holttestét a kertben lévő kútba dobta és felgyújtotta.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi mind a két gyilkosságot beismerte, és az ügyészség már indítványozta is hogy további három hónappal hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását.

A szlovák férfi agyonverte a szállásadóját, majd miután megpróbálta eltüntetni a nyomokat, hazánkba utazott. Esztergomban feltehetően kábítószer hatása alatt összeveszett egy 68 éves szlovák nőismerősével, akit úgy fejbe rúgott kétszer, hogy az asszony belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a férfi az áldozat testét a vízelvezető árokba gurította.

A bántalmazás következtében a nő jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya-csontjai és az állkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál oka vérzéses és traumás sokk, valamint vérbelehelés volt. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványával egyezően letartóztatta a férfit. A főügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik