Belföld

Hat év fegyházat kapott a volt párját nyílt utcán nyakon szurkáló férfi

Hat év fegyházra, és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a 39 éves bátonyterenyei férfit, aki nyílt utcán szúrta nyakon és karon a volt élettársát. O Ferencet kötelezték a fémilliós bűnügyi költség megfizetésére is.

O. Ferenc és a nő élettársi kapcsolata tavaly áprilisában szűnt meg a férfi féltékenysége miatt, aki ellen agresszivitása miatt a bíróság távoltartást rendelt el. A nő a következő hónapban a férfi nevében obszcén tartalmú chat-üzeneteket küldött az exe nőismerőseinek, ezért a férfi új párja Bátonyterenyén megállította őt.

Beszélgetésük hamar vitává fajult, amibe a férfi is becsatlakozott. Miután a sértett és a férfi kettesben maradt, tovább folytatták a veszekedést, a férfi hamarosan megöléssel fenyegetőzött, mire a nő előbb kezével próbálta távol tartani magától a férfit, majd a hátizsákját ledobva előbb hátrálni, azután futni kezdett előle.  Menekülés közben a 112-es segélyhívó számon kért segítséget, amikor az őt üldöző férfi megkérdezte, hogy kivel beszél, akkor azt mondta, hogy az anyjával, ám a férfi meghallotta a férfi diszpécser hangját.

police.hu

Ekkor a nadrágzsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú kést és nagy erővel nyakon szúrta a nőt, aki kiejtette a kezéből a mobil-telefonkészüléket. Ezután a férfi a bal kezével megfogta az exe jobb karját, hogy ne tudjon elmenni és még kétszer nagy erővel megszúrta őt a nyakán és a karján.

A megszurkált nőnek egy női ismerősének közbelépésére sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából, és a közeli étterem dolgozóitól kért segítséget. Az elkövető pedig  elsétált a helyszínről. A bántalmazás következtében a nőt a nyak két szúrt sérülését, a bal váll szúrt sérülését és a bal kéz második ujj alappercének metszett sérülését szenvedte el.

A nyaki sérülések megnyitották a mellüreget, melynek nyomán kétoldali légmell alakult ki, illetve a nyaki vénák sérültek. A mellüreg megnyitásával járó sérülés szakszerű ellátás hiányában a sérült halálához vezettek volna. A férfi már a mai előkészítő ülésen mindent beismert és lemondott a tárgyalásról is. A bíróság hat év fegyházra ítélte, mivel senki nem fellebbezett, így a döntés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik