Belföld

Másodfokon folytatódott VV Aurélió emberrablási pere

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Szerdán a Szegedi Ítélőtáblán folytatódott az emberrablással vádolt VV Aurélió büntetőpere. Gyuris Gábor, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az elsőrendű vádlott védője bizonyítási indítványt terjesztett elő, melynek a tanács helyt adott.

Gyuris elmondta, hogy korábban készült egy magánszakvélemény a vádlott vonatkozásában, erre  kértek egy igazságügyi elemorvosi szakvéleményt. Ez most elkészült, a védő ennek a szakvéleménynek a kiegészítésére tett indítványt, az eljáró tanács pedig elrendelte a bizonyítás kiegészítését.

Mint ismert, VV Auréliót négy év börtönre ítélték első fokon emberrablásért. A vádirat szerint a celeb berúgott egy bárban és elaludt, ezt használta ki egyik ismerőse, aki kilopta a kabátjában lévő 130 ezer forintot. A volt villalakó másnap Dusnokra ment két barátjával, mert tudomására jutott, hogy az őt megkárosító ismerőse ott tartózkodik.

Egy helyi vendéglátóhelyen megtalálták a tolvajt, Aurélió ekkor pofonok kíséretében kihúzta a férfit az utcára, majd a pénze felől érdeklődött. Társai a tolvaj kezét hátracsavarva lefogták, ezalatt Aurélió ököllel ütlegelni kezdte, majd elvette a készpénzét, a karóráját és a mobiltelefonját. A bántalmazás hatására a sértett bevallotta a lopást, majd félelmében azt találta ki, hogy a lopott pénzt Dusnokon, a nagyszüleinél rejtette el.

Aurélio ekkor két bajai barátjával kocsiba ültette a férfit, a szabadon engedését pedig a pénz visszaadásától tette függővé. Mivel az éjszaka közepén felébresztett nagyszülők házában pénzt nem találtak, autóval Bajára indultak. Az út során Aurélio a pénzét követelve ököllel többször megütötte a tolvajt, aki azt kérte, vigyék az édesanyjához, megpróbál tőle kölcsönt kérni, hogy vissza tudja adni a pénzt.

Ám nem a tolvaj anyjához, hanem Aurélio lakására mentek, és írattak a férfival egy visszadátumozott kölcsönszerződést, amelyben vállalta, hogy minden pénteken 20 ezer forintot törleszt. Ezt követően a három férfi visszaadta a telefonját a férfinak, majd elengedte. A volt villalakót négy évre ítélték első fokon. Aurélió védője elsősorban felmentésért, másodfokon pedig enyhítésért fellebbezett, így került a Szegedi Ítélőtáblára az ügy. Az ügyvéd mai bizonyítási indítványára tekintettel a tábla elnapolta a tárgyalást. A következő tárgyalás szeptember 8-án lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik