Belföld

Pintér Sándor roppant elégedett, a rendőrség készen áll az Eb-re

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Rendőrök, rendőrkutyák, rendőrlovak és rendőreszközök állnak készen a rend fenntartására, ha rendetlenednek a drukkerek.

Nem lehet gond a következő hetekben Budapesten, hisz Pintér Sándor belügyminiszteri szemléje után közölte:

A rendvédelmi szervek felkészültek a labdarúgó Európa-bajnokság négy magyarországi mérkőzéséhez kapcsolódó belbiztonsági feladatok ellátására.

A 2020-as labdarúgó-Eb hazai rendezvényei (három mérkőzést rendez a főváros, valamint sok helyszínen lesznek kivetítve a meccsek) kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai eseménynek minősülnek. A résztvevők biztonsága, a jogsértő cselekmények megakadályozása és felszámolása különösen fontos feladata a hazai rendvédelmi szerveknek – áll a belügyi közleményben.

Épp ezért ment be június 8-án Pintér a Készenléti Rendőrségre körülvizslatni. Nem volt egyedül feladata ellátása közben, elkísérte a belbiztonsági államtitkár, a rendvédelmi szervek első számú vezetői, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Budapest rendőrfőkapitánya is. Megtekintették a kiállított technikai eszközöket, a szolgálati járműveket, jelentéseket hallgattak meg a speciális tömegkezelési képességekről.

Számokat is közöltek. A rendőrség június 10. és július 11. között 15 budapesti, Pest és Fejér megyei helyszínen – az adott esemény jellegétől függően – 400-3200 rendőr, 20-500 technikai eszköz, valamint 26 szolgálati kutya és 14 szolgálati ló bevetésével fogja végrehajtani a foci-Eb biztosításával kapcsolatos feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik