Belföld koronavírus

Müller Cecília: Orvosi javaslat esetén lehet két különböző oltást kapni

24.hu
24.hu

Magyarországon gyakorlatilag a vírus harmadik hulláma lecsengett

– kezdte Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóját, majd ismertette a hétfői adatokat.

Kapcsolódó
Koronavírus: 117 új fertőzöttet találtak, 17 beteg meghalt
Kevesebb mint hatszáz beteg van kórházban.

Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus még jelen van, majd elmondta, hogy Magyarország Málta után a második legátoltottabb ország.

A vakcinák továbbra is érkeznek, és ha szükségessé válik egy harmadik oltás, akkor is megfelelő mennyiségű oltás áll rendelkezésre. Kedden és szerdán érkezik 375 570 adag Pfizer-vakcina, csütörtökön 36 ezer Janssen-vakcinát szállítanak le, pénteken pedig 64 800 Moderna-vakcinát várunk. Müller Cecília arról is beszélt, hogy

orvosi javaslat esetén lehet két különböző oltást kapni,

abban az esetben, ha az első oltás olyan reakciókat váltott ki, melyek a háziorvosok szerint indokolttá teszik egy másik fajta második oltás beadását. Erről az eljárásról a mai napon egy tájékoztatást adnak majd ki. Az országos tiszti főorvos elmondta azt is, hogy országos átlagban csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja, de Szombathelyen és Miskolcon enyhén emelkedik.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik