Belföld

Módszeresen húzta le a nőket, több mint 100 milliót kaszált

Letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy férfit, aki több  mint 100 millió forintot csalt ki három asszonytól. G.Zs.I két évvel ezelőtt álnéven megismerkedett egy asszonnyal a társkeresőn, akivel élettársi kapcsolatba került.

Együttélésük során arra hivatkozva, hogy befolyásos kapcsolatai révén kedvező áron tud ingatlanokat, illetve valutát vásárolni  több, mint 50 millió készpénzt vett át tőle egy év alatt. Ezen túlmenően a férfi több, mint 200 ezer forint értékű aranyékszereket is átvett a nőtől azzal az ürüggyel, hogy azokat kitisztíttatja, amiket azonban valójában egy ismerősének szándékozott ajándékozni.

A férfi rávette az élettársát egy 13 és fél milliós autó megvásárlására is, majd kihasználta, hogy az asszony a szemműtéte miatt átmenetileg látásában korlátozott, alá is íratott vele egy adásvételi szerződést az autó eladásáról. Élettársi kapcsolatuk alatt a férfi az asszony édesapjától és testvérétől is kicsalt csaknem 25 millió forintot ingatlan és valutavásárlás okán.

Amikor a férfi elköltözött az asszonytól további közel 900 ezer forintot még le is nyúlt a lakásból. Ezzel a módszerrel egyezően két másik asszonyt is megtévesztett tavaly nyáron, tőlük 33 és fél millió forintot vett át valutaváltás ígéretével.

A gyanúsított a cselekményeket a megélhetésének biztosítása érdekében követte el, a nőktől átvett összegekből nem állt szándékában sem valuta, sem ingatlan vásárlása.  A férfi a nyomozó hatóság előtt idézés ellenére nem jelent meg, ezért nemzetközi elfogatóparancs alapján fogta el a rendőrség. Kiderült, hogy a bíróság már elítélte korábban hasonló bűncselekmény miatt. A bírság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a férfit.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik