Belföld

Végső elkeseredésében fojtotta meg anyját az óbudai gyilkos, felmenthetik

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 62 éves asszonnyal szemben, aki egy párnával fojtotta meg az édesanyját tavaly szilveszterkor. A főügyészség tájékoztatása szerint az édesanyjával élő nő már fiatalkorától kezdve pszichiátriai gyógykezelés alatt állt.

Anyagi és egyéb nehézségeik miatt azt tervezték, hogy elköltöznek, erre azonban nem került sor, mert megromlott az egészségi állapotuk. A nő annyira el volt keseredve a nehéz anyagi helyzetük miatt, hogy december 31-én a hajnalban kioltotta az édesanyja életét. A nő a tettéről másnap beszámolt szomszédainak, akik kihívták a rendőrséget.

Értesüléseink szerint a pszichés problémákkal küzdő nő beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, de nem adott különösebb magyarázatot a tettére. Azt állította, tudja, hogy hatalmas bűnt követett el és szerette az anyját. Állítása szerint karácsony körül elfogytak a gyógyszerei, és azt követően kezdte azt érezni, hogy valami nem stimmel nála. 

A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a nővel szemben. A kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő szeri a vádlott a kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

A főügyészség ezért azt indítványozta, hogy a bíróság, a nő felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését, amely egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés. Az asszony jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik