Belföld

Két hét sötétzárkát kapott a móri mészáros

MTI Fotó: Marjai János
MTI Fotó: Marjai János

Mobiltelefont találtak az őrök a móri mészáros cellájában, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták vele szemben és két hét sötétzárkát kapott, írja a Blikk.

A lap információi szerint Weiszdorn Róbert nem akarta társára fogni a szabálysértést, azonnal elismerte, hogy övé a készülék.

A Blikk szerint azért kellett neki a telefon, mert többet akart beszélni a szeretteivel, mint amennyi a hivatalos készüléken lehetséges.

Sötétzárkában lenni lelkileg is megterhelő, hiszen egy ablak nélküli szűk helyiségről van szó. Nincs tévé, telefonálni csak az ügyvéddel lehet. Olvasni ugyan szabad, de csak a Bibliát.

A cikkben megjegyzik, Weiszdorn németül olvasta a szentírást, így is fejlesztve a tudását, hiszen nyelvvizsgára készül. Az elmúlt években egyébként elvégezte a teológiai főiskolát.

Dr. Lichy József, a móri mészáros ügyvédje a lap megkeresésére elmondta,

idáig tényleg semmi gond nem volt Róberttel, most pedig rövid tanulási időn belül kétszer is nagyot hibázott. Először a járvány miatti szigorú szabályok ellen lázadt fel, most pedig jött a tiltott telefon ügy. Az elsőért még csak szóbeli megrovást kapott, most azonban már nem úszta meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy itt a rossz szériának vége szakad és újra mintarabként viselkedik majd a védencem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik