Belföld

Dömötör Csaba: A tüntetés az oltás ünnepe volt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy apás programot tartott szombaton a lányával Budapesten. Mint fogalmazott, nyüzsgés volt a teraszokon, sokan sportolni indultak és volt, aki a baloldali tüntetésre igyekezett.

Örülök, hogy megtehették. A kormány ellen indulatosan felszólalók aligha értenek velem egyet, de a mai tüntetés az oltás ünnepe volt. Annak dönthetetlen bizonyítéka, hogy leküzdöttük a harmadik hullámot, ezért szabad a tánc, szabad a gyülekezés, szabad a tünti, újra zöld utat kap az élet

– írta.

Az államtitkár úgy folytatta, pár hónapja, a harmadik hullám zordabb napjaiban még nem lehetett tudni, hogy mikor jöhet el ez az időszak.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy Európa több országában nemcsak, hogy tüntetni nem lehet, hanem mind a mai napig kijárási tilalmak vannak érvényben, na meg külterületi maszkhordási kötelezettség. Azt is véssük halkan, de azért határozottan a jegyzőkönyvbe, hogy ha a mai felszólalók javaslatai alapján szerveztük volna az oltásokat, akkor ma nem lehetett volna tüntetést tartani. Legfeljebb személytelenül, online

– tette hozzá.

Kapcsolódó
A kormány nyerhetetlen kampánytémává tette a Fudan ügyét
A tüntetések műfaja megfáradt, az utcaátnevezés pedig az utóbbi évek talán legügyesebb ellenzéki lépése volt. Ezek a legfontosabb tanulságok a Fudan elleni tüntetésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik