Belföld

A budapesti strandokra továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni

MTI Fotó: Beliczay László
MTI Fotó: Beliczay László

Az ATV információi alapján mi is beszámoltunk arról, hogy sehol nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon, ez viszont a 3.kerület.ittlakunk.hu cikke szerint nem igaz.

A portálnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-t (BGYH) azt írta, hogy strandjaikat, fürdőiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Vagyis akár Budapesten, akár vidéken tervezünk strandolást, mindenképp érdemes utánakérdezni a belépési feltételeknek.

A BGYH strandjain az alábbi szabályok érvényesek:

  • A vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége.
  • A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező.
  • A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.
  • A védettségi igazolvány kizárólag személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes.
  • A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik