Belföld koronavírus

Sehol nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban, de még a kötelező távolságtartás sem, számolt be róla az ATV Híradója.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni

– mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke az ATV-nek.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját.

A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni. A hivatalos szezon a június 12-én indul.

Frissítünk!

Később kiderült, hogy Budapesten például kell védettségi igazolvány, ha fizetős strandokra szeretnénk menni. Vagyis mindenképp érdemes utánakérdezni a belépési feltételeknek, ha strandolni szeretnénk.

Kapcsolódó
A budapesti strandokra továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni
Nem igaz, hogy egyik fizetős strandon sem kell védettségi igazolvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik