Belföld

Hajdú János: Szigorúbb szabályokat kell bevezetni a terrorelhárításban

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

A terrortámadásra készülő magyar fiatal esete elszigetelt Hajdu János szerint, erről a Hír Tv-nek beszélt csütörtök este.

Kapcsolódó
Azt várta a terrortámadásra készülő magyar fiatal, hogy a paradicsomba jut
Hajdú János szerint a 21 éves férfi ezzel felesküdött az Iszlám Államra.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója azt mondta,

nem beszélünk sorozatelkövetésről, magyar terrorsejtekről, terroristák csoportjáról. Nagyon bízom benne, hogy a következő időszakban is ezt fogom tudni mondani.

Hajdu szerint vizsgálni fogják, hogyan jutott be a szerdán elfogott férfi az Iszlám Állam egyik zárt kommunikációs felületére.

Ő maga vállalta, hogy csőbombát készít, robbantásos merényletet tervez végrehajtani, valamint tervez úgynevezett ramming-támadást, ami azt jelenti, hogy gépkocsival – sétáló utcában, buszmegállóban – tömegbe hajt és minél több áldozatot szed. Mindkét támadást végre akarta hajtani

– közölte.

Hajdu azt is mondta, nem várhattak tovább, mert ezeket nem évek múlva tervezte elkövetnie, hanem mostanában.

Arról, hogy szigorúbb szabályokat kell bevezetnünk, javaslattal fogunk élni a belügyminiszter úr felé. Azt gondolom, hogy lesznek szigorúbb szabályok. A szakemberek fogják eldönteni, hogy hol és milyen területen érdemes szigorítani

– fogalmazott, hozzátéve, újra kell gondolniuk, van-e olyan, amit még meg tudnak tenni, de a felderítési tevékenységet biztosan fokozni kell, amennyire csak lehet.

Kapcsolódó
Tagadja a fiatal magyar iszlamista, hogy terrorcselekményre készült volna
Nem találtak robbanóanyagot a házkutatás során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik