Belföld

A szétkaszabolt áldozattól vett bútorokat a monori gyilkos anyja a vérfürdő előtt

Egy bútorügylet kapcsán került kapcsolatba áldozatával az a húszéves K. Róbert aki tapétavágóval metszette el egy 73 éves férfi torkát pár nappal ezelőtt Monoron. Kiderült, hogy a nyugdíjas férfi az év elején vásárolt egy házat Monoron.

Nisóczi József Leventének, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása szerint az idős férfi fel szerette volna újítani az ingatlant, ezért eladta belőle a régi bútorokat, amiknek egy részét pont az elkövető édesanyja vett meg tőle. Ezen ügylet kapcsán ismerkedett meg az áldozat a későbbi gyilkosával.

K. Róbert a múlt szombaton dél körül ugyanis azért ment el az idős férfihoz, hogy elvigyen egy már korábban kifizetett, de még el nem szállított bútort. A szállítást követő délután azonban a húszéves fiatal ismét megjelent a nyugdíjasnál, és bement hozzá a házba, majd egy tapétavágóval végzett vele.

Mihádák Zoltán / MTI

K. Róbert több mint húsz alkalommal szúrta és vágta meg a 73 éves férfi felső testét és arcát, majd elmetszette a nyakát. A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt. Az elkövető ezután beült az áldozata kocsijába és elmenekült a helyszínről.

Kapcsolódó
Tapétavágóval vágták el egy férfi torkát Monoron, jogos védelemre hivatkozik a fiatal gyilkos
A 20 éves férfi azt állította, hogy azért rejtette el a holttestet mert pánikba esett. A főügyészség indítványozta a letartóztatását.

A 20 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a rendőrségi kihallgatása során, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott. Elmondása szerint a 73 éves férfi támadt rá, miután összeszólalkoztak, ő pedig védekezésképpen szúrta meg többször is a tapétavágó késsel. A Pest Megyei Főügyészség bűnismétlés, szökés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. erre várhatóan még ma sor kerül.

Frissítünk!

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője későbbi megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság elrendelte a különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik