Belföld

Tapétavágóval vágták el egy férfi torkát Monoron, jogos védelemre hivatkozik a fiatal gyilkos

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

A Pest megyei nyomozók két napon belül elfogták azt a 20 éves férfit, aki a gyanú szerint snitzerrel ölt meg egy 73 éves férfit Monoron. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyugdíjas lánya május 30-án tett bejelentést a rendőrségen, miután édesapját holtan találta monori otthonában.

A rendőrök rövid idő alatt azonosították az elkövetőt, akit a 4-es főúton elfogtak, majd előállítottak. A 20 éves férfi a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte, panasszal nem élt.Elmondása szerint az áldozattal szóváltásba keveredett, a 73 éves férfi pedig rátámadt, ő pedig védekezésképpen szúrta meg többször is egy tapétavágó késsel.

Mihádák Zoltán / MTI

Állítása szerint annyira pánikba esett, hogy az öntudatlan állapotban lévő áldozatot az egyik helyiségbe rejtette, magához vette a kocsikulcsot, majd az áldozat autójával elmenekült. Úgy tudjuk, hogy a fiatal már többször is járt korábban az idős áldozatánál, akinek elvágta a torkát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást, egyben kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Frissítünk!

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az ügyészség indítványozta a különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik