Belföld

Orbán kijelentette, ha a Fidesz veszít 2022-ben, képviselő marad, és még 20 évet tervez a politikában

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Arató Gergely (DK) követte Jakab Pétert az azonnali kérdések során, és ő is Orbán Viktorhoz fordult.

Kapcsolódó
Kijönne önökből egy komplett börtönválogatott – mondta Jakab Orbánnak, mire megint elvették tőle a szót
Egy magyar zászlót is felemelt Jobbik elnöke, amikor abba kellett hagynia a felszólalását.

Azt ecsetelte a DK politikusa, hogy egy egész ország meglepődött, amikor Orbán arról beszélt pénteken a rádióban, hogy egyike a bérből és fizetésből élőknek. Azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán erre úgy reagált, hogy a képviselői és a miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette: azt megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Hangsúlyozta: ő a DK elnökével ellentétben nem tőkejövedelemből, hanem bérből él.

Arató ezután azt mondta: „nem aggódunk önért, fordulhat családi segítségért”. Felemlegette, hogy Orbán Győző cégéből épp kivettek bő egymilliárdot forintot.

Kapcsolódó
1,1 milliárdos osztalékot vettek ki Orbán apjának az állami építkezésekre is szállító cégéből
Orbán Győző bányászati cégét csak minimálisan fékezte a járványhelyzet.

Orbán erre azt mondta: hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer.

Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként.

Hozzátette: „számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

Szabó Tímeától is elvették az szót

Szabó Tímea a Fudan Egyetemről kérdezte Orbánt. „Mennyit kap ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? Mert ez egyetlen magyar embernek sem jó” – mondta a Párbeszéd társelnöke.

Orbán szerint nincs ügy, mert a Fudan már itt van Magyarországon, a Corvinuson. „Majd ha lesznek pontos tervek, akkor érdemes ilyenekről beszélni. Addig ez csak ködszurkálás. Meg fog épülni minden kollégium is” – mondta Orbán, aki szerint Barack Obama és Soros György már tartott előadást a Fudan Egyetemen, amit így nem érdemes kommunistának bélyegezni.

Szabó viszonválaszában lehazaárulózta Orbánt, mire Latorcai János ülést vezető elnök elvette tőle a szót. Szabó egy kis táblát próbált odaadni Orbánnak ezek után „Magyarország hét törvényével”, de Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető ezt megakadályozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik