Belföld

Csőkulccsal vágta fejbe a barátját kutyának nevező férfit egy nő a szegedi gyorsétteremnél

Letartóztatta a Szegedi Járásbíróság azt a két férfit, akik szerda este verekedtek össze Szeged belvárosában, egy gyorsbüfénél.

A gyanúsítottak egyike egy csőkulccsal a kezében kutyának nevezett egy másik férfit. A megszólított fél visszakérdezett, hogy valóban meg akarja-e őt ütni a csőkulccsal, majd dulakodás alakult ki közöttük, melynek során több alkalommal is megütötték egymást. A verekedésbe beavatkozott a megszólított férfi barátnője is, aki a vitát kezdeményező gyanúsított kezéből kivette a csőkulcsot, majd azzal fejbe ütötte őt.

A gyanúsítottak között kialakult verekedésnek a büfében dolgozók vetettek véget, azonban a szóváltás tovább folytatódott a két férfi között. Ennek során kávét öntöttek egymásra, majd ismét ütésváltás alakult közöttük ki, melynek úgy lett vége, hogy a kezében csőkulcsot tartó barátnő azzal megütötte a vitát kezdeményező férfit.

A Szegedi Járási Ügyészség bűnismétlés miatt indítványozta a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsított férfiak letartóztatását. A balhét kezdeményező férfival szemben több hasonló jellegű bűncselekmény miatt is büntetőeljárás van folyamatban, míg a másik férfi visszaesőként követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a két férfit. A bíróság végzései nem véglegesek, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik