Belföld

Rajtaütöttek az embercsempészetre szakosodott banda főszervezőin

police.hu
police.hu

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya több magyar és bolgár állampolgárral szemben, akik több mint húsz alkalommal vittek el külföldieket az osztrák-magyar államhatár közelébe januártól azért, hogy illegálisan Ausztriába jussanak.

A magyar és bolgár sofőrök a magyar-szerb határ térségéből és Magyarország mélységéből szállítottak migránsokat Ausztria felé.  A sofőrökkel szemben több megyei rendőr-főkapitányság is büntetőeljárásokat indított embercsempészés miatt.

A KR NNI a későbbiekben egyesíti ezen nyomozásokat, amelyekben olyan terhelő bizonyítékok keletkeztek, amelyek alapján a KR Bevetést Támogató Osztálya és a KR Rendészeti Igazgatósága részvételével összehangolt akció keretében szerdán Budapesten elfogásokat és kutatásokat végeztek. Ennek során előállították O. Alahmed 35 éves szír állampolgárt és A. F. Mohamed 39 éves hontalan személyt.

A 35 éves férfi egy korábbi embercsempészés miatt folytatott eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt, így a jelen eljárásban terhére rótt cselekményeket ennek hatálya alatt követte el. Az embercsempészet főszervezőit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A büntetőeljárás folytatódik, és további, az elkövetői körhöz köthető ügyek feltárása is folyamatban van, amelyeket a későbbiekben egy eljárásban vizsgálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik