Belföld

Minden kellék nálam – mondta Orbán, aki sportújsággal a kezében szállt a londoni gépre

Rádió után irány London. Minden kellék nálam. Fontos tárgyalás következik Boris Johnson brit miniszterelnökkel

– ezt írta ki Facebook-oldalára Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy a britek kilépésével meggyengültek a közép-európai országok az Európai Unióban. Hangsúlyozta, hogy ki kell “velük építeni” egy kétoldalú gazdasági együttműködést, speciális területeket is fognak keresni pénteken Londonban.

Kapcsolódó

Eközben Kwasi Kwarteng brit vállalkozásügyi miniszter Boris Johnson és Orbán Viktor pénteki találkozóját megelőzően beszélt arról, felelőtlenség lenne, ha nem építenének kapcsolatot a magyar kormánnyal és annak miniszterelnökével.

A miniszter ugyanakkor azt is elmondta, nem tud azonosulni a magyar kormányfő nézeteivel, aki szerinte korábban méregnek nevezte a migránsokat.

Vezetőként, politikusként, kormánytagként, felelősségteljes emberként sokféle vezetővel kell beszelnünk a világ minden tájáról, még olyanokkal is, akiknek az értékrendjét nem osztjuk. Azt hiszem, Orbán Viktor migránsokkal kapcsolatos nézeteivel sosem tudnék azonosulni. De együtt kell dolgoznunk az EU-val, ő pedig az EU egyik vezetője, Magyarország pedig az EU tagállama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik