Belföld

„Inkább én egyem meg, mint a róka!” – mondta az őzet elütő sofőr

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Balassagyarmati Járási Ügyészség arra a 32 éves nógrádi férfire, aki egy áprilisi éjszakán elütött egy őzet, majd ellopta a tetemét.

A férfi Szécsény felől haladt Balassagyarmat felé, amikor a kocsival elütött egy hirtelen elé ugró őzet. Az állat nyomban elpusztult, a férfi pedig úgy döntött, hogy hazaviszi és elfogyasztja annak húsát.

Balassagyarmatra érve azonban egy rendőrségi rutinellenőrzés során megtalálták a csomagtartóban fekvő tetemet, amit visszaszolgáltattak az illetékes vadásztársaságnak, így a lopással okozott kár megtérült. Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi a rendőröknek elmondta, hogy az árokba akarta dobni az állatot, de aztán meggondolta magát. „Inkább én egyem meg, mint a róka!” – indokolta döntését.

A véletlenül elütött vadak teteme és trófeája a vadásztársaság tulajdona marad, azok eltulajdonítása bűncselekmény. A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért lopással vádolja a férfit, vádiratában felfüggesztett fogházbüntetést kértek rá. A rendőrség a kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési feljelentést is tett a férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik