Belföld

Időjárás: változékony napok jönnek

MTI/Varga György
MTI/Varga György

A rövid nyugalom után változékony napok jönnek a csütörtöki hidegfronttal, majd hétvégén egy hidegörvény szeszélyeinek leszünk kitéve, írja a kiderül.hu.

Pénteken az ország délkeleti felén is szakadozik, csökken a felhőzet, arrafelé is több órára kisüt a nap, és a gomolyfelhő-képződésből már csak elvétve alakulhat ki jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. Délutánra 18 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton napközben erősen gomolyfelhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. Hétvégétől időjárásunkat egy magassági hidegörvény alakítja, így az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál nagyobb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok valószínűek. Több helyen eső, zápor várható, néhol beágyazott zivatar is lehet. Nagyobb valószínűséggel az ország déli, délnyugati felén lesz csapadék. Az északi szél időnként megélénkül. Hajnalban 8, 14, a délutáni órákban 15, 21 fok lesz a jellemző. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik