Belföld

Tizennyolc év fegyházat kapott a kétéves nevelt kisfiát agyonverő pesterzsébeti férfi

24.hu
24.hu

Tizennyolc év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Fővárosi Törvényszék azt a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt pesterzsébeti férfit, aki 2018 januárjában gyakorlatilag agyonverte a kétéves nevelt kisfiát.

T. István Gábor élettársi kapcsolatban élt a párjával, Hajnalkával, akinek volt egy kétéves kisfia. A férfi rendszeresen rácsapott a kisfiú fenekére, ellökte magától, vagy éppen behajította a kiságyba, hogy fegyelmezze.

Az egyik januári nap Hajnalka elment otthonról, és az élettársára hagyta Marcellt. Ekkor a férfi egy kerek felszínű keskeny eszközzel bántalmazta a kisfiú nemi szervét és környékét.

A kisfiú nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfi másnap ismét nekiesett Marcellnak, amikor az anyuka elment dolgozni és kettesben maradt vele.

24.hu

A kegyetlen férfi fejbe és mellkason vágta a kicsit, majd addig ütötte és rázta, amíg a klinikai halál állapotába nem került. T. István Gábor ezt követően segítséget kért az éppen megérkező barátjától, aki értesítette a mentőket. Eközben a nevelőapa megkezdte a gyermek újraélesztését.

A mentősöknek sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de az olyan súlyos koponya és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál, és három nap múlva lekapcsolták a gépről.

A tucatnyi sérülést elszenvedő kisfiú életét akkor sem lehetett volna már megmenteni, ha a brutális bántalmazás után azonnali orvosi ellátásban részesül. T. István Gábor a végig tagadta a bűncselekmények elkövetését, és az utolsó szó jogán is vitatta a bűnösségét. Az ítélet után pedig a védőjével együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik