Belföld

Nagy elánnal vetette bele magát a kormánymédia az őszödi évfordulóba

Híradó.hu
Híradó.hu
Három dologról szól ma a kormánymédia: Gyurcsány Ferencről, Gyurcsány Ferencről és Gyurcsány Ferencről.

Mi is megemlékeztünk róla, hogy már 15 év eltelt Gyurcsány Ferenc volt kormányfő őszödi beszéde óta. A hónapokkal később kiszivárgott, kormányválságot, utcai erőszakot és a szélsőjobb megerősödését hozó, eredetileg zárt körben elhangzott beszédre a mostani kormánypárt, a Fidesz elég komolyan rárepült a Telex összeállítása szerint.

Az elmúlt hetekben eleve óriási összegeket költött el a kormánypárt és sajtója a mindenhol megjelenő Gyurcsány-hirdetésekre, majd Karácsony Gergely miniszterelnöki ambícióinak bejelentése után a főpolgármestert és a DK elnökét igyekeztek összemosni. Most, az őszödi beszéd évfordulóján is napok óta Gyurcsányról szól a kormánymédia, vélhetően nem függetlenül a szorosnak ígérkező 2022-es parlamenti választásoktól.

A közmédiában szinte egész nap gyurcsányos tartalmak mentek, Fidesz-közeli szakértők adták egymásnak a széket. Volt, aki kijelentette, tájékoztatni kell a fiatalokat, ki ez a „nekik csak tornacipős, öregedő” politikus voltaképp. A többi kormányközeli médium is intenzíven foglalkozott a témával egész nap, így tett a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, az Origo, a megyei lapok, de a mostanság a kormánybarátság és ellenzékiség közt lavírozó Index is kiemelten foglalkozott a beszéddel, illetve Kálomista Gábor ELK*RTUK című filmjével.

Kapcsolódó
Itt az őszödi beszédről szóló film előzetese
Eddig nagy volt a titkolózás, de beindult az ELK*RTUK reklámkampánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik