Belföld

Videón, ahogy egy szolgálaton kívüli biztonsági őr hátba szúrja a haragosát a Gozsdu udvarban

Ugyeszseg.hu
Ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 29 éves biztonsági őrként dolgozó férfival szemben, aki tavaly júniusban – szolgálaton kívül – megkéselte az ismerősét a Gozsdu udvarban, mert szerinte miatta akarták kirúgni a munkahelyéről.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott részben beismerte a bűncselekmény elkövetését és arra hivatkozott, hogy csak szét akarta választani a dulakodó feleket. A vád általi bizonyítékok azonban cáfolják az állításait.

A 29 éves férfi biztonsági őrként dolgozott a VII. kerületi szórakozóhelyen. Tavaly június 29-én együtt italozott és dogozott a későbbi sértettel, annak lakásán.

A két férfi késő délután azonban összeszólalkozott egy korábbi sérelem miatt. A sértett hazament, majd felhívta a biztonsági őr egyik munkatársát, és elmondta neki, hogy az ismerőse rosszakat mond róluk és kibeszéli őket a háta mögött. Ennek hatására a 29 éves férfinek fel is akart mondani a főnöke telefonon. 

Ezek után mindkét férfi elment a terhelt munkahelyére. Itt a zöld kapucnis felsőt viselő vádlott megkérte egy 27 éves ismerősét, az ügy másik vádlottját, hogy menjen vele, mert egy konfliktust szeretne rendezni, és magához vett egy zsebkést is.

Amikor a 29 éves férfi meglátta, hogy a videón kék pólót viselő sértett a kollégáival beszélget, szidalmazni kezdte és rátámadt a férfira, aki védekezni kényszerült. A bántalmazásba bekapcsolódott a vádlott társa, a 27 éves férfi is, és ütlegelni kezdte a sértettet.

A videó közepénél egyébként látszik, hogy a zöld kapucnis felsőt viselő 29 éves férfi egyszer csak odalép a verekedőkhöz, majd egy határozott mozdulattal hátba szúrja a kék pólót viselő haragosát, s elkezd hátrafelé táncolni, miközben gyorsan a zsebébe tesz valamit.

Ekkor a jelenlévő biztonsági őrök szétválasztották a verekedőket. A megkéselt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönt kért a 29 éves férfire életveszélyt okozó testi sértés miatt, a garázdasággal vádolt bűntársára pénzbüntetést kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik