Belföld

Zsaroltak és megöléssel fenyegettek egy balatoni panzióst

Súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a 31 éves férfival és vele egyidős társával szemben, akik egyre veszélyesebb fenyegetéssekkel kényszerítették több százezer forint megfizetésére egy panzióst.

Az apartmanok kiadásával foglalkozó vállalkozó másfél évvel ezelőtt került kapcsolatba az elkövetővel, aki amiatt kezdte el zsarolni, hogy a vádlott állítása szerint a bérlő tudta nélkül ment be az egyik kiadott lakásba, holott a vállalkozó csak a kazánt ment megszerelni. A férfi ekkor arra kényszerítette a panzióst, hogy fizessen meg neki ezer eurót, különben feljelenteni, illetve lejáratja a vállalkozását.

A megélhetését és jóhírét féltő férfi a kért összeget kifizette, azonban a zsarolója vérszemet kapott, és újra több százezer forint zsarolt ki a megfélemlített férfitól. A vádlott egy kisebb szünet után ismét jelentkezett, és korábbi fenyegetéseit megismételve újra pénzt követelt a panzióstól. Később azt a valótlan indokot hozta fel a zsarolás okaként, hogy a férfi nem biztosított lakást a vádlott barátainak, ezért őt kár érte.

A 31 éves férfi a követelések kikényszerítése érdekében az elkövetésbe bevonta gyerekkori barátját is, aki többször küldött életveszélyes fenyegetéseket tartalmazó szöveges, és hang üzeneteket a vállalkozónak, amiben őt és családját bántalmazással és megöléssel fenyegette meg.

A vállalkozó végül félelmében belement abba is, hogy átadja felesége 1,4 millió forint értékű gépkocsijának tulajdonjogát az elkövetőnek, azonban amikor az adásvétel lebonyolítása érdekében találkoztak, a siófoki rendőrök egy megtervezett akció keretében már várták a két férfit, elfogták és őrizetbe vették őket. Ezt követően az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta a zsarolókat A nyomozás során a zsarolásba később bekapcsolódó férfi 700 ezer forintot fizetett meg a vállalkozónak jóvátétel gyanánt. Az ügyészség letöltendő börtönt kért az elkövetőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik