Belföld

Letartóztatták a férfit, aki elrabolta és összeverte a válófélben lévő feleségét Nagykőrösnél

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 45 éves T. Zsoltot, aki túszul ejtette és összeverte a válófélben lévő feleségét Nagykőrösnél. A gyanúsított és a nő 25 éve házastársak, kapcsolatukból egy gyermek született, aki már felnőttkorú.

A férfi erőszakos, féltékeny magatartása miatt megromlott a kapcsolatuk, és a nő kérésére a férfi április elején elköltözött a közös lakásukból. Eztán a férfi kétszer is azzal fenyegette a válófélben lévő nejét, hogy elvágja a torkát neki és az új párjának is, ha megtudja, hogy van valakije.

Május 19-én délután a gyanúsított felesége munkahelyéhez ment és ott várta meg az asszonyt. Amikor az az utcára ért,  akkor megragadta a karját, berángatta kocsijába és Cegléd felé vette az irányt. Út közben öklével ütötte a jobb első ülésen utazó asszonyt, miközben ordítozva, féltékenyen kérte számon felesége új párjának létezését.

A települést elhagyva egy kietlen dűlőútra kanyarodott, megállt és előhúzott egy kést. Áldozata torkához, majd oldalához szorította, és azt mondta neki, hogy  hogy előbb vele végez, majd magával is.

Szúró mozdulatával megsebezte a nő karját, majd a másik kezét ökölbe szorítva ütötte felesége arcát. A nő kinyitotta az ajtót, kikászálódott, próbált menekülni, de néhány lépés után összeesett, férje a hajánál fogva ráncigálta vissza a kocsiba, miközben tajtékzott, hogy élve onnan nem távoznak. Az asszony hiába könyörgött, férje nem tágított, sőt azt mondta, „intéztem fegyvert is”.

Az áldozat próbált időt nyerni, közös lányukat, unokájukat hozta fel, kérte, hadd búcsúzzon el tőlük. A lányukkal folytatott beszélgetés hatására a férfi visszavitte az asszonyt munkahelyéhez, elengedte annak fejében, hogy nem szól a rendőrségnek, majd elhajtott. Az áldozat lánya hívta a rendőröket, ők pedig mentőt. Kórházba vitték, zúzódásain és vágott karsérülésén kívül eltört az orra is.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és elrendelte a ténybeli beismerő vallomást tevő férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik